[ / / / / / / / / / / / / / ] [ dir / agatha2 / ausneets / choroy / dempart / doomer / komica / pinoy ]

/turul/ - turul 8

teadélután & aranyos kislányok
Scheduled downtime for server maintenance:
April 25 at 12:00 noon PST

March 2019 - 8chan Transparency Report
Név
Email
Téma
Üzenet *
Fájl
Jelszó (Randomized for file and post deletion; you may also set your own.)
* = kötelező mező[▶ További lehetőségek megjelenítése]
Confused? See the FAQ.
Jelölő
Beágyazás
(fájl feltöltés helyett használható)
Saját rajz
Saját rajz alkalmazás betöltése
(fájl feltöltés helyett használható)
Lehetőségek
kockaoldalmódosító

Engedélyezett fájltípusok:jpg, jpeg, gif, png, webm, mp4, swf, pdf
Maximális fájlméret: 16 MB.
Maximális képméret: 15000 x 15000.
Hozzászólásonként 5 képet tölthetsz fel.


https://translate.google.com/

File: 8eeab2b5dc6001e⋯.jpg (784,07 KB, 2118x1866, 353:311, 510cb9bfbc030c682c57308e07….jpg)

 No.15704

Anon mit tesz a környezet védelméért? Én például lemondtam arról, hogy valaha is gyerekeim legyenek.

 No.15706

Ha lehet, szelektíven kukázom a szemetet. (sajnos olyan kukával – magamon kívül – még nem találkoztam, amibe kidobhattam volna szerény személyemet)

Nem szemetelek random, nem dohányzom, LED-es izzókat szerzek be.


 No.15707

Nyugdíjasokat és cigányokat verek


 No.15708

>>15706

>sajnos olyan kukával – magamon kívül – még nem találkoztam, amibe kidobhattam volna szerény személyemet

Mit értettél ezalatt? Most akkor te vagy önmagad kukája, vagy ez egy bújtatott >aéa nincs béen poszt akart lenni? Nem kötekedésből kérdezem, csak tudni szeretném. Amúgy is, miért akarnád "kidobni magadat"?

Opé kérdésére válaszolva: semmi különöset nem teszek érte, ha lehet a szelektív hulladékgyűjtőbe dobom a szemetet. Valószínűleg nekem se lesznek gyerekeim. (Mondjuk egy olyan embernek, akinek lenne rá esélye/érkezése, nem tudom mi keresnivalója lenne itt).


 No.15709

>>15708

>Mit értettél ezalatt?

Mivel én egy szemét személy vagyok, meg egy kuka alak is, ezért evidens lenne hogyan lehetne újrahasznosítani magamat.

>aéa nincs béen poszt

Én nem érteni ezt?

>Amúgy is, miért akarnád "kidobni magadat"?

Mert annyival is kevesebb szutyok van a Földön, mely mérgezi.


 No.15710

>Mondjuk egy olyan embernek, akinek lenne rá esélye/érkezése, nem tudom mi keresnivalója lenne itt.

Aki Anon volt, az Anon is marad – bárhová is sodorja az élet, és bárhogyan is vigye fel Allah a jó dolgát.


 No.15711

File: 649edc779cabc02⋯.png (344,97 KB, 526x533, 526:533, 649edc779cabc0296a93a640b5….png)

>>15709

Az érzés amikor nincs barátnő.


 No.15712

>>15711

Úgy érted nem tudod a 2d-s waifud interaktív 3d-be átültetni.


 No.15713

>>15712

Ja, én csak feloldottam a rejtélyt, én már a barátnőről is lemondtam, úgyse tudnék vele mit kezdeni.


 No.15716

Mindenből - ha lehet - energiatakarékosat veszek, bár a saját (alap)kényelmemről nem mondok le, a gépek sajnos kellenek.

Van kocsim, de addig halasztottam a megvásárlását amíg csak tudtam, csak akkor használom, ha muszáj.

Amit lehet újra felhasználok, zacskókat, papírszatyrokat kb. amíg szét nem kezdenek menni, addig használom. Szívesen innék patronos szódavizet ásványvíz helyett, vagy vennék továbbra is visszaváltós flakonban üdítőt, csak ezt valamiért betiltották... Flakont ezért sokat termelek sajnos.

Szelektív gyűjtés, lehetőleg mindent. Zsíros műanyagokat is berakom inkább mosogatógépbe (ennyi extra hely mindig marad), mint hogy kidobjam. Sajnos kis hazánkban ennek iszonyatosan nincs meg a kultúrája, szóval ezt egyre inkább szélmalom harcként élem meg. Elég szar érzés, hogy én komoly időt, energiát szánok rá az életemből, a társasház szelektív kukájában gyűlő cuccoknak pedig kb. 60-70%-a az enyém, a maradéknak meg legalább a fele olyan, aminek semmi keresnivalója ott. Gyereksétáltatás után bebaszott banánhéj, cigicsikkek, háztartási hulladék, mert a rendes szeméttároló kulcsát elfelejtette lehozni a tulaj és lusta volt visszamenni érte, stb. Fos cigány nemzet ez ehhez.

Azt erősen fasságnak érzem, hogy környezetvédelemre hivatkozva lemondani a gyerekről. Ha amúgy se lenne rá esélyed, akkor fasznak vetítesz evvel, ha meg de, akkor idióta vagy.


 No.15717

File: 113c778feb80d2e⋯.png (53,5 KB, 700x394, 350:197, 39688212_401.png)

>>15716

Manapság bárkinek lehet gyereke, aki nem steril és meg tudja fizetni. Spermadonorok és béranyák mindenhol vannak, akkor is, ha, egyébként teljesen jogosan, utóbbi civilizált országokban ma már illegális. Természetesen vannak arra sokkal jobb okok is, hogy miért ne szaporodjunk, míg mellette konkrétan 0 érv szól, de a környezetre tett hatása se mellékes: lásd kép releváns.

Persze ez örökbefogadásra nem vonatkozik.


 No.15718

Tulajdonképpen látszatcselekvésként kb ugyanazt mint már említettetek. Szelektív hulladékgyűjtés. Viszont a mérleg nyelve nagyon negatívban van, szóval összességében nem sokat teszek érte. Sok áramot fogyasztok, a fűtéssel, meleg vízzel sem mindig takarékoskodom, nagyon sok szükségtelen vackot vettem már, és még ha ezek szakszerű hulladékelhelyezéséről gondoskodtam is, az is csak legfeljebb kármentés. Túlságosan aktívan veszek részt a fogyasztói társadalomban, gyakran jócskán szükségleteimen felül veszek dolgokat. Amikkel így közvetve, az előállításuk révén, illetve hogy mutatkozik rá igény, a környezet szennyezéséhez is hozzájárulok, még ha csak csepp a tengerben szinten is.


 No.15719

Én nem hiszek a környezetvédelemben. Ezt is csak azért találták ki, hogy lenyúljanak pénzzel.

Nem létezik globális felmelegedés sem.


 No.15721

>>15717

Ez az ábra egy propaganda szar, sajnálom:

- Green energyt honnan a faszomból "veszel"?

- A vega buzulásról gyanítom, hogy egyébként nem ennyi, elég gyakran nem szokták beleszámolni helyettes növényi termék termesztése során keletkező szén-dioxid/metán mennyiséget. Ha MINDENKI a földön leállna az állati hússal, világszinten <3%-al csökkenne az üvegházhatású gázok termelése. Sok hűhó semmiért.

- A gyerek termelése erősen csalóka, mivel abban összegezve van a többi érték...

Igazából végtelen sok CO2-t megspórolsz a bolygónak ha nincs gyereked, hiszen a nem lévő utódodnak sem lesznek utódai és így tovább!!!! [Harry Potter/Gyűrűk Ura/Star Wars hasonlat helye]

Persze az is lehet, éppen végtelen sokat termelsz, mert lehet az utódod lesz a magfúzió nagy éltörője. Vagy a következő Hitler, aki kiírtja a fél világot. Kb. ugyan ilyen hülye érvelés.


 No.15722

>Anon mit tesz a környezet védelméért?

Szelektív szemétgyűjtés, energiatakarékosság és tömegközlekedés, ennél többet szerintem nem tudnék akkor se, ha nagyon próbálnám, szóval nem eleget.

>>15716

>mosogatógépben hulladékot tisztít

A válogatóban biztos értékelik, hogy abban az egy zsákban semmi se rohad, cserébe a mosogatógéped korrozív vízlágyítót juttat a szennyvízbe, felhasználja valaki más egy heti ivóvizét egy gombnyomással, és akkor még el se jutottunk a kb. 2kW-os fűtőszálig ami optimális 80 celsiusra melegíti a szobahőmérsékletű csapvizet, annyi áram amit megeszik 2 mosogatás alatt kb. egy hétig kivilágíthatná ledlámpát használó anon egész házát.

>fasságnak érzem, hogy környezetvédelemre hivatkozva lemondani a gyerekről

Ha nem vállalsz gyereket, avval csökkented a bolygóra nehezedő ökonómiai lábnyomok számát.

Gondold végig hogy az átlag humanoid a 60 életéve alatt mennyi hulladékot termel és mennyi emissziót okoz a jelenlétével (ha nem él környezettudatosan), plusz a kényelméhez szükséges erőforrásokat ki kell termelni.

Olvastam egy tanulmányt, az előrejelzései szerint ha a népesség ilyen ütemben növekszik, 30 év múlva csak akkor leszünk képesek étellel kiszolgálni ugyan akkora százalékát mint most, ha mindenki teljesen lemondana az állati eredetű táplálékokról, mert a tenyésztett állatnak is van ökológiai lábnyoma, mi pedig kurvára kezdünk kifutni a helyből. Remélem hogy hibásak a számításaik.

Annak az esélye, hogy az utódod kitalálja, hogy hogyan lehet megoldani a problémát igen csekély, de ezt csak azért írom nehogy valaki statisztikailag lehetetlen extrém példákkal próbálja aláásni az érvemet, mert ha már ilyen esélyekkel számolunk, lehet, hogy holnap kis planétánkat elkaszálja egy kósza aszteroida, és akkor teljesen felesleges a környezetvédelmen aggódni nem?

>Fos cigány nemzet ez ehhez.

Ahol jelenleg élek ott minden adott a szelektív gyűjtéshez és aki nem tartja tiszteletben azt súlyosan bírságolják, ha elkapják, de ennek ellenére ugyan avval a szarral szembesülök mint kis hazánkban. Szerintem ez nem nemzeti kérdés, egyszerűen többen vannak azok, akiket nem érdekelnek a következmények, mert úgyse rajta csattannak közvetlenül.

Vajon létezik még megoldás, ami nem túl drasztikus?


 No.15724

>>15721

A különbség az, hogy a képen látható érték egy statisztikai átlag, a te eshetőségeid pedig csupán egy autista agyrémei. Értem én, hogy most szó szerint sírsz és remegsz, mert valaki meg merte említeni, hogy talán beleszarni még egy gyermeket ebbe az összeomlás előtt álló világba nem az univerzum legcsudálatosabb dolga vagy egy Ist‌eni ajándék amiért az köteles feltétel nélküli hálát éreznie a kárhozói iránt, de a helyzet az, hogy gyereket szülni egy ilyen világba nem csupán elképesztő felelőtlenség, hanem kifejezetten rosszindulatú, önző dolog.


 No.15728

>>15722

>mosogatógépben hulladékot tisztít

Olvastad mit írtam?

>ennyi extra hely mindig marad

Műanyag szemét miatt extra mosást nyilván nem indítok, hülye azért nem vagyok.

>felhasználja valaki más egy heti ivóvizét egy gombnyomással

Az a 7 liter amit egy program eszik, nincs 3 napnyi ivóvíz. Átlag tisztálkodásra több megy el. Akkor fürödni se kéne?

>annyi áram amit megeszik 2 mosogatás alatt kb. egy hétig kivilágíthatná ledlámpát használó anon egész házát.

Ha jól rémlik, nem eszik meg 2 kWh-t. 10 led égővel számolva (~5W égőnként) ez nincs két napi világítás.

A mosogatógép hátrányait egyébként a kézi mosogatással lenne igazságos összevetni, amivel jelentősen több vizet pazarolsz, ennek következtében értelemszerűen több hőenergia és mosogatószer is kell. A mosogatógép KÖRNYEZETBARÁTABB, mint a kézi mosogatás.

Azt azért remélem nem akarod bemagyarázni, hogy ne mosogassak sehogy. Gondolom te se mosogatsz.

>Olvastam egy tanulmányt, az előrejelzései szerint ha a népesség ilyen ütemben növekszik, 30 év múlva csak akkor leszünk képesek étellel kiszolgálni ugyan akkora százalékát mint most, ha mindenki teljesen lemondana az állati eredetű táplálékokról, mert a tenyésztett állatnak is van ökológiai lábnyoma, mi pedig kurvára kezdünk kifutni a helyből. Remélem hogy hibásak a számításaik.

Igen, hibásak. Rohamosan csökken a népességnövekedés üteme 30 éven belül csökkenésbe csap át. A régi exponenciális növekedéssel dolgozó modellek mind kidobhatók az ablakon. De egyébként is kamuk ezek a számítások, még jó, hogy írtam abban a posztban amire válaszoltál:

>elég gyakran nem szokták beleszámolni helyettes növényi termék termesztése során keletkező szén-dioxid/metán mennyiséget. Ha MINDENKI a földön leállna az állati hússal, világszinten <3%-al csökkenne az üvegházhatású gázok termelése. Sok hűhó semmiért.

>Ahol jelenleg élek

Dajcsland? Ismerőst ott kb. 20 éve majdnem megverte egy nyugdíjas, amikor rossz kukába dobta az üveget.

>>15724

Itt ti sírtok/remegtek a sötétzöld propaganda fasságokon, de nem baj, kasztráltassátok magatokat csak a környezetvédelem érdekében, több pina marad nekünk kevésbé zöldcuck balfaszoknak.


 No.15729

>>15728

Protip: lehet úgy is csinálni, hogy ne legyen belőle gyerek.


 No.15731

>>15728

>A mosogatógép KÖRNYEZETBARÁTABB, mint a kézi mosogatás

A mosogatáshoz használt víz könnyedén visszakerül a körforgásba, ha bio mosogatószert használsz az a környezetnek sem árt és valószínűleg az előállítása sem annyira szennyező mint a hagyományosé vagy a gépbe való speckó cuccé.

A gép előállítása viszont rengeteg energiába, nyersanyagba, szállításba került, Az élettartama végén pedig valószínűleg nem lesz újrahasznosítva minden darabja, ha egyáltalán lesz és nem egy szemétdombon végzi eltemetve több ezer másik ilyen-olyan géppel együtt tele értékes ritka nyersanyagokkal amit senki se fog újból összegyűjteni ha csak nem ficcennek össze többtíz tonnás blokkokká.


 No.15733

>>15728

>Olvastad mit írtam?

Igen, olvastam. Várd meg még a géped fullra tudod rakni edénnyel, és indítsd el akkor, lehet hogy így kétnaponta elég lenne átpörgetned, a hulladékot pedig szelektív válogatóban úgyis kénytelenek átmosni mégegyszer.

>Az a 7 liter amit egy program eszik, nincs 3 napnyi ivóvíz.

Igazad van, bizonyos helyeken az egy heti ivóvíz is megvan, örülj hogy olyan helyen élsz, ahol sohase kellett ilyen mértékekkel számolnod.

Kézi mosogatáshoz egy vendéglátásban standard 500mm^2 felületű tárolónyi edényhez elég 2 liter forró víz, amit elbaszol a vegyszerekkel és zsiradékkal, és még 2 liter hideg amivel öblítesz és higítasz, ha van nagynyomású csapod akkor kevesebb is elég. Gondolom helyetted mindig a gép csinálta.

>Ha jól rémlik, nem eszik meg 2 kWh-t.

Majd gyere vissza ha tényleg utánanéztél, Mert nekem meg "úgy rémlik" hogy rosszul tudod.

>Igen, hibásak. Rohamosan csökken a népességnövekedés üteme 30 éven belül csökkenésbe csap át.

Egy kis citációt azért értékelnék.

>kasztráltassátok magatokat csak a környezetvédelem érdekében

nem gyereket vállalni != cölibátus


 No.15737

File: c4ad1e6bc4f9381⋯.png (115,28 KB, 769x626, 769:626, Screenshot from 2019-01-24….png)

>>15733

>Várd meg még a géped fullra tudod rakni edénnyel, és indítsd el akkor, lehet hogy így kétnaponta elég lenne átpörgetned

Nem megy naponta, 2-3 naponta megy. Többet nem tudok várni, mert kibaszott egészségtelen, ha bomlásnak indul a kajamaradék (kézi mosogatásnál is az, nem csak a gépinél).

>Kézi mosogatáshoz egy vendéglátásban standard 500mm^2 felületű tárolónyi edényhez elég 2 liter forró víz

Ezekben a számokban erősen kételkedek, erre te hozz citációt légy szíves. Ez egy üdítős flakon űrtartalma, amit "nagynyomású csappal" telenyomok percen belül. Te most medencés kézi mosogatásra gondolsz? Ott kurvára nem két liter vizet engednek ki, de az öblítés sincs meg annyiból...

De nyilván egy étteremben egészen más méretgazdaságossági lehetőségek vannak, mint otthon anon konyhájában. Mi a töcsömet akarsz evvel most mondani? Nem is értem miért hoztad ezt fel.

>Gondolom helyetted mindig a gép csinálta.

Momentán nem, kb. 15-20 évig kézzel csináltam, aztán gf rábeszélt és sajnos utólag igazat adok neki, a proli családom volt a hülye aki belém nevelte, hogy a mosogatógép úri dolog.

Garzon lakásban ráadásul nincs módom több napnyi szennyest összegyűjteni, amit utána "medencésen", takarékosan mosogassak el, rendszeresen folyó vízben voltam kénytelen mosogatni, az még gazdaságtalanabb.

>Majd gyere vissza ha tényleg utánanéztél, Mert nekem meg "úgy rémlik" hogy rosszul tudod.

Igazad van, túlbecsültem.

Az ECO meg az üveg program, amiket használok kb. 7 liter vizet eszik és 0,6 kWh energiát.

Egy 5 db LED égőből álló csillár mehetne belőle kerek egy napig, a betyár környezetszennyező kurva mindenit neki!!!!!

>Egy kis citációt azért értékelnék.

Kína a várakozásokkal ellentétben már csökken:

https://www.japantimes.co.jp/news/2019/01/04/asia-pacific/social-issues-asia-pacific/chinas-population-shrinks-first-time-70-years-despite-two-child-policy-experts/#.XDBzWVxKiUk

India növekedése az eddigi modelleknél sokkal gyorsabban lassul:

https://timesofindia.indiatimes.com/india/indias-population-growth-rate-highly-overestimated-study/articleshow/65225608.cms

>>15731

Abban igazad van, hogy TCO-t kéne nézni, csak azt ugye egyikünk se fog tudni. Én meg merem kockáztatni, hogy az 5+ éves életciklusa alatt (3 éven már túl van, szerintem gond nélkül meglesz az 5 is) behozza a gyártási hátrányát.

Attól nem félnék, hogy egy ilyen böhöm gépet nem hasznosítanak újra, max nem minden elemét. De a nagy részét kitevő fém tuti be lesz olvasztva.


 No.15738

>>15737

Kézi mosogatásnál nem vársz három napot, ameddig nem szárad/ég rá semmi az edényre egy flakszi forró vízzel simán boldogulsz, ha nem engeded le minden edénynél, nagy nyomáshoz meg nem kell semmilyen extra felszerelés, elég egy szűkített tömlő amit rákötsz a csapra. Szerinted kempingen hogy szoktak mosogatni?

Gyanítom hogy otthon nem ipari mosogatógéped van, legfeljebb akkor fér bele ugyanannyi, ha kétpolcos, csak próbálok rávilágítani hogy a 6-7 liter vízzel amit mosogatásonként leengedsz jóval többet el lehetne takarítani.

Milyen gyakran takarítod a mosogatógéped, és mennyi vizet igényel a művelet? Csak azért kérdezem mert a kézi mosogató nem igényel extra karbantartást.

>kb. 7 liter vizet eszik és 0,6 kWh energiát.

Ja, látom, az eco 0.6kW óránként, viszont 3 óráig fut, (gondolom az üvegnek külön kört indítasz).

Heti 2-3 alkalommal, ahogy írtad,

Egy 6 wattos led izzó, ami már indokolatlan erővel ragyogja be a napodat kb. 0.5kWh-t eszik meg egy hét alatt, nevetséges napi 14 órás üzemidővel. Ha most ebből még van is mondjuk 6-7 darab a házadban, akkor se használod mindegyiket egyszerre, különösen nem 14 órán keresztül egy nap, mert dolgozol, alszol, eljárkálsz otthonról, az ébren töltött óráid jelentős részében van természetes fény is.

>5 led égőből álló csillár

Azt hittem sprórolni próbálunk az energián, nem az ISS-nek akarunk fényjeleket küldeni.

>https://www.japantimes.co.jp/news/2019/01/04/asia-pacific/social-issues-asia-pacific/chinas-population-shrinks-first-time-70-years-despite-two-child-policy-experts/#.XDBzWVxKiUk

Kínában évtizedeken keresztül próbálták visszafogni a népszaporulatot, és a cikk is írja hogy 70 éve először látnak valamilyen eredményt, és még így se a létszám csökkenése miatt engedélyeznek megint két gyereket családonként, hanem az átlag életkor növekedése miatt.

Egy picit azért kitérnék az népszámlálási statisztikákra is, amit a kutatáshoz használtak. Ha a lakóhelyeden törvény írná elő, hogy csak egy gyereked lehet, de véletlenül megfoganna egy második is te bejelentenéd népszámláláson kockáztatva a következményeket, vagy inkább rejtegetnéd a kis macskahormont a rizsföldön nehogy elvigyék a hatóságok?

>https://timesofindia.indiatimes.com/india/indias-population-growth-rate-highly-overestimated-study/articleshow/65225608.cms

Ja, ez egy aranyos cikk, kár hogy nem számolnak az emigrációval, miközben Indiából időnként egész rasszok tűnnek el, és jelennek meg dubaji építkezéseken, a népszámlálási adataik foglalkoznak a rabszolgákkal, mert nem tekintik őket embernek.

Szóval ha a föld két legnépesebb szubkontinensén, majdnem valós adatok alapján bizonyos nyakatekert, speciális számításokat elvégzünk, akkor válaszul azt kapjuk, hogy lehet hogy túlbecsüljük a túlnépesedési problémát.

Hát, akkor ez alapján én át is térek az iszlámra, feleségül veszek négy nőt akikkel évente csinálok fejenként egy gyereket, mielőtt még túl magányossá válnánk ezen a sivár, lakatlan planétán.


 No.15810

Közel másfél évtizeddel ezelőtt elültettem 15 fát egy vidéki arborétumban, remélhetőleg majd visszatermelik az oxigént amit a létezésemmel elpazaroltam.


 No.15826

File: 1b9632ac974644b⋯.png (36,84 KB, 589x534, 589:534, elhappy.png)

>>15717

Úgy van gój ne legyenek gyerekeid, gondolj csak a szegény környezetre.

Ja a szénadókat se felejtsd el fizetni.


 No.15828

>>15826

>>>/jewess/ arra van -->


 No.15831

>>15826

Elnézést Rabbi, eddig nem úgy volt, hogy minél több adófizető gój rabszolgára van szükség? A népesség csökkenés nem szolgálná az érdekeinket.


 No.15841

File: d38d9f8a3ec0cd7⋯.png (317,85 KB, 473x473, 1:1, GKCGWb1.png)

>>15831

> /pol/

> konzisztencia


 No.15843

File: d28069c4c8b63ce⋯.gif (763,42 KB, 500x275, 20:11, 1389653623963.gif)

>>15841

>/pol/

>csak simán /pol/


 No.15885

>>15841

>>15841

>konzisztencia

Tanulj meg magyarul, kölyök.
[Vissza][Ugrás felülre][Katalógus][Nerve Center][Cancer][Post a Reply]
Hozzászólás törlése [ ]
[]
[ / / / / / / / / / / / / / ] [ dir / agatha2 / ausneets / choroy / dempart / doomer / komica / pinoy ]